Jel Tırnağın Artıları Ve Eksileri Nelerdir?

tarafından
517
Jel Tırnağın Artıları Ve Eksileri Nelerdir?
5.00 avg. rating (96% score) - 1 vote

Jel tırnak son dönemlerde oldukça popüler hale gelen bir tırnak uygulaması işlemidir. Ellerin bakımlı ve bir o kadar hoş görünmesine neden olan en önemli etken tırnaklardır. Fakat herkesin tırnak yapısı birbirinden farklıdır. Kimi kadınların tırnak yapıları uzunken kimilerinin ki ise kısa ve geniştir. Bu tarz durumlarda tırnak uzatmak tam bir kabustur. Tüm bu detayların üzerini çizen ve kalıcılık süresi ile dikkat çeken uygulama jel tırnak uygulamasıdır. Jel tırnak hakkında birçok söylenti ve ön yargı mevcuttur. 

Protez uygulamalarından biri olan jel tırnak bu konuda uzman olan kişiler tarafından büyük bir profesyonellik ile yapılmaktadır. Jel tırnak özel bir jel ile uygulanmaktadır bu jel tırnağın üzerine uygulandıktan sonra istenilen uzunluğa göre ayarlanmaktadır. Jel belirli bir süre içerisinde kuruyarak sertleşmektedir. 

Kuruduktan sonra oldukça sert bir yapıya sahip olduğundan kırılması veya soyulması mümkün değildir. Uygulamayı yaptırmak isteyen kişiler jel tırnak zararlı mı sorusunun cevabını oldukça merak etmektedir.

Jel Tırnak Uygulaması Nasıl Yapılır?
Jel tırnak uygulaması bu konuda eğitimli olan kişiler tarafından yapılan bir uygulamadır. Jel tırnağın uzun süre kalıcılık göstermesi ve tırnaklara zarar vermemesi için yapılan yerin önemi oldukça büyüktür. Jel uygulaması tırnağın üzerine uygulanarak şekil verilmektedir. İstenilen ölçüde ayarlaması yapıldıktan sonra özel ışınlar sayesinde kurutulmaktadır. 

Jelin kendi kendine kuruması mümkün olmadığından uv ışınları sayesinde jel kurutulmaktadır. Jel kuruduktan sonra istenilen şeklin en iyi şekilde verilebilmesi için törpüleme işlemine başvurulmaktadır. Kullanılan törpülerde dahil olmak üzere jel tırnak uygulamasında ki her malzeme bu işleme uygun olarak seçilmektedir.

Jel Tırnağın Artıları Nelerdir?
Jel tırnağın faydaları oldukça fazladır. Jel tırnak uygulaması tırnağım kırıldı veya kenarlardan soyuldun derdine son vermektedir. Günün her anında bakımlı ve ojeli tırnak görüntüsünü sunmaktadır. Oldukça sert bir yapıya sahip olduğundan çok sert bir darbeye maruz kalmadığı sürece kesinlikle kırılmamaktadır. Kırılma oranını tırnağın uzunluğu direkt olarak etkileyen bir unsurdur. Tırnak uzunluğu, şekli ve oje rengi kişinin tercihleri üzerine uygulanmaktadır. 

Oje kalıcılığı maksimum seviyededir yani ojelerde çıkma veya aşınma görülmemektedir. Buna bağlı olarak ojelerin sürekli olarak çıkartılmasına, yenilenmesine ve manikürle uğraşılmasına gerek yoktur. Uzun süreli bir kullanım imkanı sunduğundan özellikle her an bakımlı görünmek isteyen kadınlar için idealdir.

Jel Tırnağın Eksileri Nelerdir?
Jel tırnağın eksileri aslında tamamen yapılma şekli ile alakalıdır. Jel tırnak tırnağa zarar verir mi sorusu bu sebeple sıklıkla dile getirilmektedir. Doğru şekilde yapıldığı taktirde jel tırnaklar tırnağa zarar vermemektedir. Fakat bu konuda deneyimsiz ve bilgisiz olan kişilerin yanlış uygulaması tırnaklara ciddi zararlar verebilmektedir. 

Örneğin jelin ince olarak uygulanması tırnağın kırılmasına ve kişinin kendi tırnağına zarar vermesine neden olmaktadır. Bunun dışında jel tırnak uygulamasının bir eksisi mevcut değildir. Jel tırnak uygulaması sonrasında kişinin düzenli olarak bakım yaptırması gerekmektedir. Bakım 4 haftalık bir süreçten sonra yaptırılan yere gidilerek uzman kişiler tarafından yaptırılmalıdır. Doğru şekilde kullanılması halinde jel tırnağın kalıcılık süresi 6 aya kadar uzayabilmektedir.

Jel Tırnak Nasıl Çıkartılır?
Jel tırnağın yapılma aşamaları kadar çıkartılma aşamaları da oldukça önemlidir. Bilinçsiz şekilde jel tırnağın çıkartılması tırnağa zarar vermektedir. Bu sebeple jel tırnaklar yaptırılan yerde bu konuda uzman olan kişiler tarafından yapılmaktadır.  Çıkartma işlemi sırasında kuruyan jelin törpülenmesi gerekmektedir. Bu kişinin evde kendi çabası ve törpüsü ile yapabileceği bir işlem değildir. Eğer oje kullanılmış ise bunun için üretilmiş olan özel asetonlar kullanılmakta ve sonrasında jel tırnak özenle törpülenerek çıkartılmaktadır.