Etkili Bir Basın Bülteni Nasıl Hazırlanır?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Basın bülteni hazırken bazı önemli noktalara dikkat ederek hedef kitlenize vermek istediğiniz mesajınızı doğru ve etkili bir şekilde iletmenizi sağlayabilirsiniz.

Öncelikle, basın bülteni hazırlanırken unutulmaması gereken nokta amacımızın reklam yapmak değil hedef kitlenize bilgi vermek olduğudur. Bu nedenle satış artırmaya yönelik süslü cümleler kullanmamaya dikkat edilmelidir.

Bir basın bülteninin en önemli bölümü başlığıdır. Verilmek istenen ana mesaj açık bir şekilde belirtilerek hedef kişilerin dikkati çekilmelidir. Çarpıcı ve iyi düzenlenmiş bir başlık oluşturulduktan sonra açıklayıcı ve bülten içeriği ile ilgili temel bir fikir ortaya koyan bir alt başlık yazılmalıdır.

Basın bülteni; ne, nerede, nasıl, ne zaman, neden ve kim gibi temel sorulara yanıt vermelidir.

Hazırladığınız metin içerisinde abartma ve fazlaca süslü sözlerden uzak durarak gerçek bilgiler vermeye dikkat edin. Süslü cümleler laf kalabalığı yaratarak metnin okumasından vazgeçilmesine neden olabilir.

Önemli açıklamalarda veya yeni ürünler hakkında bilgilendirmeler yaparken, şirket yetkililerinden alıntı yapmak ilgi çekici bir unsur olabilir.

Yazdığınız metnin dil bilgisi kuralarına uygun olmasına dikkat edin. Yapısı bozuk cümleler, metni okuyanların ilgisinin kaybolmasına neden olabilir.

Hazırladığınız basın bülteninde anlaşılması zor teknik bilgilerin yer almamasına özen gösterin. Kullanmanız gereken teknik terimleri mutlaka sade bir ifade ile açıklayın.

Kadınlar artık Türkiye'nin en iyi kadın sitesi Pegarose.com'da.Kadınlar için hazırlanan en geniş zayıflama, diyet, göbek eritme , güzellik ve kadın portalı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here