Basın Bülteni Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Basın bülteni bir haberdir ve hedef kitleye bilgi vermek amacıyla oluşturulmalıdır. Basın bülteni sayesinde verilmek istenilen mesaj en doğru ve etkili şekilde verilmeye çalışılmalıdır. Bu nedenle aşırı süslü ve övgü dolu sözler kullanmak yerine mümkün olduğunca geniş zamanlı, güçlü, canlı fiiller ve sözcükler kullanılmalıdır.

Bir basın bülteninde en önemli bölüm başlık kısmıdır. Çünkü bir çok iş adamı, yönetici ve basın mensubunun bültenleri okumaya vakti yoktur. Eğer başlıkta bültenimizde anlatmak istediklerimizi açıkça ifade edebilecek ve konu ile ilgili ilgi uyandırabilecek sözcükler kullanırsak  hedef kitlemizin dikkatini çekebiliriz.

Başlık bölümünden sonra açıklayıcı ve bülten ile ilgili temel bir fikir ortaya koyan bir alt başlık yazılmalıdır. Daha sonraki paragraflarda şirketin üst düzey yöneticilerinden alıntılar yapılması ve şirketin geçmişindne söz edilmesi  şirketin güvenilirliğine katkıda bulunacaktır.

Ayrıca temas kurulabilecek kişi veya kuruluşun iletişim bilgilerininde bültenimizde yer alması gerekmektedir.

Kadınlar artık Türkiye'nin en iyi kadın sitesi Pegarose.com'da.Kadınlar için hazırlanan en geniş zayıflama, diyet, göbek eritme , güzellik ve kadın portalı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here