Basın Bülteni Hangi Sıklıkla Hazırlanmalıdır?

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Geleneksel medya hedefli ve online medya hedefli basın bültenleri hazırlanma sıklığı açısından birbirinden farklılık göstermektedir. Geleneksel medya organları eskisi kadar önemli olmakla birlikte basın bültenlerinin artık sadece gazeteciler tarafından okunmadığını, internet kullanan herkese ulaşabildiğini unutmamakta fayda var. İnternet bağlantısı olan herkesin basın bültenlerinize ulaşması mümkün. Bu sebeple doğrudan müşterilere ulaşmak amacıyla oluşturacağınız basın bültenleri ile basın mensuplarına göndermek amacıyla oluşturacağınız basın bültenleri gönderim sıklığı bakımından birbirlerinden farklılık gösterebilir.

Gazeteciler, okuyucularının ilgisini çekecek haberlerin peşinde koşarlar. Bu nedenle gazete ve dergi gibi gelenekel medyada yer almasını istediğiniz basın bültenlerinin önemli bir haber vermesi gerekir. Gazete ve dergi gibi yayınların içeriklerini yayınlamak için sınırlı alanları vardır. Bu sebeple haber değeri taşısa dahi her basın bülteni yayına girmeyebilir.

Ayrıca gazetecilere sürekli ve haber değeri çok fazla olmayan basın bültenleri göndermeniz medya ilişkilerinize zarar verebilir ve bu durum haber değeri taşıyan bültenlerinizin bile atlanmasına sebep olabilir. İnternette ise durum çok farklıdır. Haber portalları, bloglar, basın bülteni dağıtım servisleri,  sosyal medya siteleri ve kuruluşunuzun web sitesi gibi online ortamda sunulmak üzere yayınlayacağınız basın bültenlerinin geleneksel medya hedefli bültenlere göre çok daha sık bir şekilde hazırlanması gerekir. Çünkü kurumsal web sitenizde veya basın bülteninizi yayınladığınız farklı sitelerde yer sorunu yoktur.

Haber içeriğiniz internet kullanıcılarının ilgisini çekecek bir yapıdaysa internet medyası haberinizi değerlendirmek isteyecektir. İnternet kullanıcılarının ilgisini çekecek içerikler ister haber portalı olsun isterse forum sitesi her yayıncı için büyük değer taşımaktadır.

Kadınlar artık Türkiye'nin en iyi kadın sitesi Pegarose.com'da.Kadınlar için hazırlanan en geniş zayıflama, diyet, göbek eritme , güzellik ve kadın portalı.

CEVAP VER

Please enter your comment!